Υλικά
1 κόκορα χωριάτικο
4 κ.σ. φυτίνη
1 κ.σ. γεμάτη κόκκινο πιπέρι γλυκό
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φλιτζ. του ελληνικού καφέ ρύζι Καρολίνα
1 ½ κιλό τουρσί λάχανο
1 καρότο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 νεροπότηρο νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον κόκορα και τον κάνουμε μερίδες και με 1 κουταλιά φυτίνη τον τσιγαρίζουμε καλά απ’ όλες τις μεριές του να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα.
Ρίχνουμε το μαύρο πιπέρι και το νεράκι και τον βράζουμε καλά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές φυτίνη, στραγγίζουμε πολύ καλά το τουρσί με το χέρι μας και το ψιλοκόβουμε.
Προσθέτουμε το τουρσί ψιλοκομμένο, το καρότο, το κόκκινο γλυκό πιπέρι και αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε το τουρσί μας, προσθέτουμε το ρύζι μας.
Σ’ ένα ταψί 36 νούμερο ρίχνουμε τον κόκορα, από πάνω το τουρσί, το θυμαράκι και βάζουμε σε δυνατό φούρνο 200-220 βαθμούς για 45 λεπτά.