Υλικά
1/2 κιλό χόρτα, καθαρισμένα και χωρίς χοντρά κοτσάνια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μυρωδικά (φρέσκο δυόσμο, φρέσκια ρίγανη, μυρώνια κ.λπ.)
2 αυγά χτυπημένα
2 μέτριες πατάτες, βρασμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό και τα βγάζουμε πριν μαλακώσουν τελείως.
Τα στύβουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε.
Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει ένα μίγμα που να πλάθεται.
Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, τους πατάμε να πλατύνουν, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.