Υλικά
10 μεγάλους ανθούς, από κολοκύθια
200 γρ. φέτα τριμμένη με πιρούνι,
1/2 φλ. μυζήθρα ξερή τριμμένη ή κεφαλοτύρι
2 αυγά
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένο
ρίγανη
1/2 φλ. λάδι
αλάτι (με προσοχή)
πιπέρι
αλεύρι φαρίνα όσο πάρει (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, περίπου 500 γρ.)
Εκτέλεση
Πλένουμε, στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη φαρίνα σιγά σιγά ζυμώνοντας.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στρώνοντας τα καλά ή πλάθουμε κεφτέδες με αλευρωμένα χέρια.
Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20’ περίπου να ροδίσουν.