Υλικά
7-8 κολοκύθια μεγάλα
3 αυγά
200-250 γρ. φαρίνα αλεύρι
λίγο αλάτι
1/4 ποτήρι λάδι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κιλού φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη.
Προσοχή, δεν τα πολτοποιούμε. Δεν θέλουμε να γίνουν ζουμί, αλλά μακρόστενες κλωστές.
Τα σφίγγουμε στις χούφτες να φύγουν τα πολλά υγρά.
Δεν πρέπει να είναι καθόλου βρεγμένα αλλά στεγνά για να μη νερουλιάσει το μίγμα στο ψήσιμο.
Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Οι Πολίτες τα μαγειρεύουν σε δύο εκδοχές.
Στην πρώτη, βάζουν το μίγμα σε ταψάκι μέτριο και το ψήνουν στους 175 βαθμούς 1-1 1/2 ώρα (σ’ αυτή την περίπτωση, όταν αρχίσει να κάνει κρούστα από πάνω το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα).
Στη δεύτερη, καίνε λίγο λάδι στο τηγάνι, ρίχνουν κουταλιές απ’ το μίγμα και τηγανίζουν μέχρι να ροδίσει.