Υλικά
1 κιλό φρέσκο μπρόκολο
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
500 γρ. φέτα σκληρή, τριμμένη
100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
2 κρόκοι αυγών
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μπρόκολα.
Τα χωρίζουμε σε φουντίτσες και ξεχωρίζουμε τα χοντρά κοτσάνια.
Τεμαχίζουμε τα χοντρά κοτσάνια σε λεπτά μπαστουνάκια.
Τοποθετούμε το λαχανικό σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Βράζουμε το μπρόκολο για 5-6 λεπτά. Το βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί ή πιρέξ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το γιαούρτι, τους κρόκους των αυγών, το φιλέ αμύγδαλου, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Αν είναι πάρα πολύ παχύ το μίγμα και δεν δουλεύεται εύκολα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό (με το μάτι).
Περιχύνουμε την κρέμα πάνω από το μπρόκολο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου, στους 160-180 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο) για 30-40 λεπτά.