Υλικά
2 μεγάλες αγκινάρες
200 γρ. αλεύρι
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες.
Υπάρχουν 2 τρόποι για να τις φτιάξουμε.
Βράζουμε τις κομμένες στη μέση αγκινάρες σε αλατισμένο νερό μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.
Μετά τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε. Ή δεν βράζουμε καθόλου τις αγκινάρες.
Τις κόβουμε στη μέση, σε φέτες ή στα 8.
Αλατίζουμε το αλεύρι, τις αλευρώνουμε (αν θέλουμε τις περνάμε και από αυγό) και τις τηγανίζουμε.
Με τον πρώτο τρόπο γίνονται πιο μαλακές, με το δεύτερο πιο τραγανές.