Υλικά
Για τη σάλτσα:
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές σε κυβάκια
500 γρ. χυμό ντομάτας ή 2 κουταλιές πελτέ
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
βασιλικό
ματζουράνα
Για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
350 γρ. φέτα λίγο αλμυρή
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 κουτί κανελόνια
κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Ζεματάμε το σπανάκι χωρίς νερό για 5 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε κρεμμύδι και πιπεριές και μαραίνουμε ελαφρώς.
Βάζουμε στη συνέχεια το χυμό ντομάτας, το κρασί, ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό, ματζουράνα και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Να είναι αραιή η σάλτσα για να ψηθούν και τα κανελόνια.
Ανακατεύουμε αφού ψιλοκόψουμε το σπανάκι με τη φέτα και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Γεμίζουμε τα κανελόνια όχι τελείως και βάζουμε τη μισή σάλτσα σ’ ένα ταψί και τοποθετούμε τα κανελόνια αραιά.
Βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα να καλύψει τελείως τα κανελόνια το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 40 λεπτά περίπου.
Προς το τέλος ρίχνουμε από πάνω και το κεφαλοτύρι.