Υλικά
6 μπούτια κοτόπουλου
3 κ.σ. βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 κούπα λευκό κρασί
1 1/2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μπούτια του κοτόπουλου, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα τρίβουμε με αρκετό αλάτι και πιπέρι.
Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι λιώνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σ’ ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Κατόπιν προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε 5 περίπου λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά περίπου 20-25 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, ρίχνουμε σ’ ένα ταψί όλα τα υλικά του τηγανιού, το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πάρει ωραίο χρώμα.
Αν χρειασθεί, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.