Υλικά
350 γρ. πατάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους 1 cm
2 φιλέτα σολομού, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους 1 cm
1 κ.σ. βούτυρο
60 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρό καρότο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2 φρ. κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνης
1/2 πράσο, σε κομμάτια
1 ραβδί σέλινο, κομμένο στα 3
Εκτέλεση
Σοτάρετε το πράσο με το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτετε νερό, τις πατάτες με τη δάφνη, πιπέρι και αλάτι. Όταν πάρουν βράση, τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 15', ανακατεύοντας τακτικά.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα φιλέτα σολομού, τον άνηθο, το καρότο, το σέλινο και την κρέμα γάλακτος, βράζοντας για λίγα ακόμη λεπτά (5'-7')
Σερβίρετε σε μπολ ή βαθιά πιάτα, με έξτρα άνηθο.
Tip
Μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κ.σ. μπαχαρικά της αρεσκείας σας ή ακόμη και γαρίδες.