Υλικά
300 γρ. μαγιονέζα
100 γρ. κράνμπερι
100 ml λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού κόκκους πράσινου πιπεριού
1 ξύλο κανέλας
2 γαρίφαλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε τα κράνμπερι με την κανέλα, τα γαρίφαλα, το κρασί και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Πετάξτε το ξύλο κανέλας και τα γαρίφαλα και όταν κρυώσουν τα κράνμπερι ψιλοκόψτε τα.
Σπάστε τους κόκκους πιπεριού και ανακατέψτε με τη μαγιονέζα και τα ψιλοκομμένα κράνμπερι.
Αλατοπιπερώστε και διατηρήστε τη σάλτσα στο ψυγείο.
Tip
Μια ξεχωριστή σάλτσα για να συνοδέψετε ψητό κρέας ή ψητά πουλερικά.