Υλικά
ανάμικτα φρέσκα σαλατικά
200 γρ. ξινομυζήθρα
2 κουτ. σούπας ξερό βασιλικό
1 αβοκάντο
100 γρ. ανάμικτους σπόρους (κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, κουκουνάρι)
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για το ντρέσινγκ
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού ξίδι μπαλσάμικο
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουτ. σούπας ξερό βασιλικό
αλάτι
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι τους σπόρους, χωρίς να προσθέσετε λιπαρή ουσία.
Πασπαλίστε με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και αφήστε τους για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Αφήστε τους να κρυώσουν πριν τους προσθέσετε στη σαλάτα.
Ανακατέψτε την ξινομυζήθρα με τον βασιλικό και πλάστε μικρές μπάλες.
Καθαρίστε και κόψτε το αβοκάντο σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα υλικά για το ντρέσινγκ.
Βάλτε σε ένα μπολ τα σαλατικά, προσθέστε το αβοκάντο και το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.
Σερβίρετε με τις μπαλίτσες ξινομυζήθρας και τους ξηρούς καρπούς.
Tip
Αντικαταστήστε την ξινομυζήθρα με μίγμα λευκών τυριών (φέτα, ανθότυρο, μανούρι).