Υλικά
2 φιλέτα από στήθος γαλοπούλας (1 κιλό το καθένα)
250 γρ. κιμά
250 γρ. βούτυρο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. ρύζι νυχάκι ή μπασμάτι
500 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
100 ml μπράντι
100 γρ. μαύρες σταφίδες
50 γρ. κουκουνάρι ελαφρώς σοταρισμένο
½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου
λίγο θυμάρι και φασκόμηλο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε ½ φλιτζάνι βούτυρο το κρεμμύδι, ρίξτε τον κιμά και σβήστε με το μπράντι.
Προσθέστε το ρύζι, τα κάστανα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι, τα μυρωδικά και τον ζωμό και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Όταν κρυώσει το μίγμα, ανοίξτε τα φιλέτα της γαλοπούλας, αλατοπιπερώστε τα και μοιράστε τη γέμιση. Τυλίξτε τα σε ρολό, αλατοπιπερώστε τα εξωτερικά και αλείψτε τα με το υπόλοιπο βούτυρο.
Τυλίξτε κάθε ρολό ξεχωριστά με ένα αντικολλητικό χαρτί και μετά με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1½ ώρα.
Ξετυλίξτε τα και κόψτε τα σε φέτες.
Tip
Ωραία ιδέα αντί για ολόκληρη γαλοπούλα. Αφού ψηθούν, αφήστε τα ρολά να σταθούν λίγη ώρα, για να τα κόψετε ευκολότερα.