Υλικά
500 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 ξερό κρεμμύδι σε μικρότερα κομμάτια
2 πράσα σε ροδέλες
2 κλωναράκια σέλερι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου
125 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
βρασμένα και τριμμένα κάστανα & φρέσκο θυμάρι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σέλερι με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε τα κάστανα και τον ζωμό κοτόπουλου.
Αλατοπιπερώστε και βράστε τη σούπα για 20 λεπτά.
Πολτοποιήστε τη στο μπλέντερ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά ακόμα και σερβίρετε.
Γαρνίρετε με τα τριμμένα κάστανα και το θυμάρι.
Tip
Για να χυλώσει περισσότερο, προσθέστε μια μεγάλη τριμμένη πατάτα. Μην ξεχάσετε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγο πριν σερβίρετε.