Υλικά
150 γρ. βούτυρο
1 πρέζα πιπέρι κόκκινο
2 ψιλοκομμένα πράσα
λίγο ψιλοκομμένο σέλινο
1/2 κιλό χοιρινό κιλότο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
2 τριμμένα κρεμμύδια
250 γρ. χοντρά φασόλια
2 ξεφλουδισμένες και κομμένες ντομάτες ή 1 φλιτζάνι κονκασέ
1 ζωμό βοδινού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώνουν σε ένα μπολ με κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ της μέρας που θα θελήσουμε να φτιάξουμε φασολάδα με χοιρινό.
Την επομένη, τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό, τα βράζουμε για 5 λεπτά και ύστερα τα σουρώνουμε.
Μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σέλινο και τις πιπεριές, και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το χοιρινό, για να τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά.
Και τέλος, βάζουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φασόλια, τον κύβο, 4 φλιτζάνια νερό, αλάτι και τα πιπέρια (κόκκινο και μαύρο), χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη φασολάδα με χοιρινό για περίπου 1 1/2 ώρα.