Υλικά
800 γρ. αρνίσιο κρέας από ωμοπλάτη κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κονκασέ
2 κ.σ. πελτέ
Για το σερβίρισμα:
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
35 γρ. κουκουνάρι ψημένο
6 πίτες
λίγο άνηθο ή μαϊντανό
Για τη μαρινάδα:
2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
χυμό από 1 λεμόνι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια του αρνιού.
Αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο από 2 έως 12 ώρες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, το αλάτι και το τριμμένο πιπέρι.
Βράζουμε για 10 με 15 λεπτά. (να πήξει λίγο)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το αρνί όπως είναι στο πυρέξ με τη μαρινάτα για 25-30 λεπτά.
Αλείφουμε τις πίτες με λίγο λάδι και ζεσταίνουμε ελαφρά στο τηγάνι και από τις 2 πλευρές.
Τις κόβουμε σε τρίγωνα και τις μοιράζουμε σε 6 πιάτα.
Βάζουμε από πάνω το κρέας και το γιαούρτι και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα και κουκουνάρια.
Γαρνίρουμε με άνηθο ή μαϊντανό.