Υλικά
400 γρ. πολύ φρέσκο σπανάκι
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1/2 φλιτζανιού του τσαγιού ξανθές σταφίδες
1/3 φλιτζανιού του τσαγιού κουκουνάρια
12-14 κάστανα βρασμένα
1 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.σ. ζάχαρη
λίγοι σπόροι ροδιού
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο για τη σάλτσα
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το σπανάκι, το στεγνώνουμε, το κόβουμε σε κομμάτια με τα δάχτυλα και το βάζουμε σε σαλατιέρα.
Σε μία κουταλιά από το ελαιόλαδο, καβουρδίζουμε ελαφρά τα κουκουνάρια.
Κόβουμε τα κάστανα σε μικρότερα κομμάτια, τα περνάμε στο τηγάνι με το βούτυρο και τη ζάχαρη για μερικά λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε στο σπανάκι, το κρεμμύδι, τις σταφίδες, τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και τα κάστανα.
Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ και τα χτυπάμε 1-2 λεπτά να ανακατευτούν καλά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα, πριν τη σερβίρουμε και ανακατεύουμε.