Υλικά
1/2 λάχανο ψιλοκομμένο
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
3 καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
1 μέτρια ντομάτα σε κυβάκια (χωρίς σπόρους)
1 φλ. τσ. καλαμπόκι βρασμένο
1 κούπα τυρί κίτρινο σε κύβους
1 κονσέρβα τόνος
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
3 αυγά βρασμένα σφιχτά κομμένα σε φέτες
Για τη σάλτσα:
1 μικρό βάζο μαγιονέζα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. ξίδι
1 και 1/2 κ.σ. λάδι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μεγάλο και μπολ, μέσα στο οποίο τοποθετούμε όλα τα υλικά με τη σειρά -εκτός από τα αυγά- έτσι ώστε να έχουμε στρώσεις με διαφορετικό χρώμα.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας και στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα μας.
Στολίζουμε με τις φέτες των αυγών, κάνοντας όποιο σχέδιο θέλουμε.
Η σαλάτα τοποθετείται στο ψυγείο, στη συνέχεια στο τραπέζι μας και ανακατεύεται μόνο όταν θα αρχίσει το φαγητό.