Υλικά
2 κιλά σπάλα ή μπούτι αρνιού
2 κ.σ. αλεύρι
7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού λευκό κρασί
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 γαρίφαλα
αλάτι
πιπέρι
200-250 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το αρνάκι, το κόβουμε σε μερίδες, το στραγγίζουμε και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αλατο-πιπερώνουμε τα κομμάτια του αρνιού και τα αλευρώνουμε.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε κατόπιν το κρασί, τον πελτέ ντομάτας, την κανέλα και τα γαρίφαλα.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει μια πηχτή σάλτσα.
Αν χρειαστεί κατά την ώρα του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.