Υλικά
1.200 γρ. μοσχάρι (κιλότο ή σπάλα ) σε μερίδες
1.200 γρ. κυδώνια καθαρισμένα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο σε ροδέλες
1 φλ. τσ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
2-3 κ.σ. φυλλαράκια σέλινου ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά , έως ότου μαλακώσουν και ροδίσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καρότο, το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό, το κρασί και ανακατεύουμε.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατο-πιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Κόβουμε τα κυδώνια σε 6 φέτες το καθένα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν το κρέας και τα κυδώνια και να πήξει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια του σέλινου και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.