Υλικά
6 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κιλό διάφορα, μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο ή 1 1/2 κ.γ. ξερό
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού λευκό κρασί
2 φλιτζάνια του τσαγιού κάστανα μισοβρασμένα ή ψητά, ξεφλουδισμένα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
Για το στόλισμα:
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε 3 κουταλιές από το βούτυρο ή βάζουμε ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να ροδίζει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε, σοτάρουμε μισό λεπτό και βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και προσθέτουμε τα κάστανα, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και σιγοβράζουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αλατο-πιπερώνουμε, μεταφέρουμε σε μια γαβάθα ή τα βάζουμε γύρω από το κρέας.