Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμικτο με χοιρινό ή αρνί, για περισσότερη νοστιμιά
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κ.γ. πάπρικα
250 γρ. κιλό φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει για περίπου 3 λεπτά.
Ανακατεύουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο.
Προσθέτουμε τον κιμά, και ανακατεύουμε σπάζοντας τον με μια ξύλινη σπάτουλα, μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το αυγό.
Αλείφουμε μια λεπτή στρώση στο πάτο του πυρέξ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 180 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Τοποθετούμε ένα - ένα τα φύλλα στο πυρέξ αλείφοντάς τα με το μίγμα γιαουρτιού ένα - ένα εναλλάξ.
Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα το μίγμα κιμά και καλύπτουμε τον κιμά με το μίγμα γιαουρτιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά για 10 λεπτά και σερβίρουμε.