Υλικά
1 μοσχαρίσιο κότσι, ολόκληρο με το κόκκαλο
10 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες ολόκληρες (και αν θέλουμε και μερικά καρότα)
3-4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
3 μεγάλα φύλλα λαδόκολλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Τυλίγουμε στη λαδόκολλα το κρέας αλατοπιπερωμένο καλά-καλά, και με λίγα σκορδάκια τρυπωμένα μέσα του, μαζί και τις πατάτες ολόκληρες και λίγο λάδι.
Τυλίγουμε καλά, δένουμε με σπάγκο να μην ανοίξει το πακέτο, και τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε 30 λεπτά σε δυνατό φούρνο και μετά χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς και ψήνουμε άλλες 3-3 1/2 ώρες. (1:30 ώρα για κάθε κιλό, + τα 30 λεπτά στην αρχή για να πάρει βράση).
Αντιστάσεις πάνω κάτω, στη μεσαία θέση του φούρνου.
Όταν βγει από το φούρνο, αφήνουμε 15-20 λεπτά για να σταματήσει να κοχλάζει και μετά ανοίγουμε.