Υλικά
1 κούπα πλιγούρι
1 ρόδι
3-4 ξερά σύκα
3 πιπεριές διάφορα χρώματα
1 χούφτα μαϊντανό
1 χούφτα κόλιανδρο
1 φλ. τσ. ζαμπόν
αλάτι
Για τη σάλτσα:
Ανακατεύουμε μπολικο χυμό λεμονιού με λίγο λάδι και περιχύνουμε.
Εκτέλεση
Βράζουμε το πλιγούρι με λίγο αλάτι.
Το σουρώνουμε καλά και το αφήνουμε σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώσει.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1-1 1/2 ώρα (σκεπασμένο για να μην ξεραθεί) για να παγώσει.
Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια.
Προσθέτουμε τους σπόρους του ροδιού και τα ξηρά σύκα ψιλοκομμένα.
Χοντροκόβουμε και προσθέτουμε και τα αρωματικά.
Προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο κι αυτό σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά τα λαχανικά, ώστε να πάει παντού.
Βγάζουμε το πλιγούρι από το ψυγείο και αδειάζουμε μέσα στο μπολ.
Ανακατεύουμε απαλά, προσθέτοντας σταδιακά και την υπόλοιπη σάλτσα.