Follow us

Η Πάπια Confit του Alain Ducasse

Πώς θα φτιάξεις την περίφημη confit de canard του διάσημου Γάλλου σεφ.

ΠΑΠΙΑ ΚΟΝΦΙ ΤΟΥ ΑΛΕΝ ΝΤΙΚΑΣ

Υλικά

4-8 πουτάκια πάπιας (νωπά ή κατεψυγμένα)

250 γρ. λίπος πάπιας (σε καλά σουπερμάρκετ)

χοντρό θαλασσινό αλάτι

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε σωστά τα μπουτάκια της πάπιας τοποθετώντας τα από το προηγούμενο βράδυ στη συντήρηση του ψυγείου. Μετράμε ένα για κάθε συνδαιτυμόνα.

Τα καθαρίζουμε προσεκτικά από τυχόν λίπη και τα ομορφαίνουμε κόβοντας κομματάκια που εξέχουν.

Με μπαλτά ή με ένα καλό μαχαίρι του chef σπάμε την κάτω άρθρωση έτσι ώστε το κόκαλο να εξέχει σαν κύλινδρος.

Σε ένα σκεύος στρώνουμε χοντρό αλάτι, τοποθετούμε το μπούτι και το καλύπτουμε προσεκτικά με αλάτι. Σκεπάζουμε το σκεύος με wrap και το βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 24 ώρες.

Μία μέρα μετά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC, βγάζουμε το μπούτι από το ψυγείο, τινάζουμε το πολύ αλάτι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να μη μείνει ίχνος αλατιού.

Το στεγνώνουμε προσεκτικά με χαρτί κουζίνας ή καθαρή πετσέτα.

Ζεσταίνουμε δυνατά στο μάτι ένα σκεύος που μπορεί να μπει και στο φούρνο.

Ρίχνουμε το λίπος πάπιας και, μόλις λιώσει, προσθέτουμε το μπουτάκι της πάπιας. Όταν πάρει βράση, σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο για 2 ώρες.

Αν πρόκειται να το σερβίρουμε άμεσα, αφήνουμε για λίγο το μπούτι κάτω από το γκριλ ώστε να γίνει κριτσανιστή η πέτσα.

Αλατοπιπερώνουμε.

Αν θέλουμε να το κονσερβάρουμε, το τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά και το σκεπάζουμε εντελώς με το λίπος του. Κλείνουμε το βάζο. Έτσι διατηρείται για δύο μήνες.

Αν κλείσουμε το βάζο και το βάλουμε σε κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει για να βράσει (παστερίωση), τότε το μπούτι θα διατηρηθεί για έναν ολόκληρο χρόνο.

Tip

Συνοδεύουμε το confit με ένα βαρύ κόκκινο κρασί (αγιωργίτικο) ή με (πιο εορταστική) σαμπάνια.

Επίσης...

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.