Υλικά
Για τη ζύμη:
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερού λευκό ξηρό κρασί
λίγο τριμμένο πικάντικο τυρί
Για τη γέμιση:
150 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
2 φρέσκα αγγουράκια κομμένα σε κύβους
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
300 γρ. φέτα χοντροκομμένη
1/2 ματσάκι δυόσμου ψιλοκομμένο
1 κ.γ. θρούμπι ξερό τριμμένο
1 κ.γ. ρίγανη ξερή τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό. Τις αφήνουμε στο νερό τουλάχιστον 20 λεπτά για να ξαρμυρήσουν.
Στη συνέχεια τις σουρώνουμε.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αγγουράκια. Κόβουμε τα αγγουράκια σε κύβους.
Πλένουμε την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και το κάτω μέρος. Κόβουμε την πιπεριά σε κύβους.
Βάζουμε σε μια λεκάνη 300 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη, τις ελιές, τις ντομάτες, τα αγγουράκια, την πιπεριά.
Προσθέτουμε δυόσμο, ρίγανη, θρούμπι.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να ενωθούν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για να φτιάξουμε το φύλλο, βάζουμε σε μια λεκάνη αλεύρι και τριμμένο πικάντικο τυρί και ανακατεύουμε.
Αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη το ελαιόλαδο και το κρασί και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε σε μικρές μπάλες.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τα χέρια μας ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο.
Στη συνέχεια γεμίζουμε το κάθε φύλλο με δύο κουταλιές της σούπας από τη γέμιση.
Κλείνουμε τη ζύμη και τη ρολάρουμε για να γίνει σαν μπαστουνάκι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τα μπαστουνάκια.
Με το ίδιο πινέλο, αν θέλουμε λαδώνουμε και τα μπαστουνάκια.
Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 30 με 35 λεπτά. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.