Υλικά
1 πακέτο χυλοπίτες χωριάτικες
1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Για τη σάλτσα:
200 γρ. μυζήθρα φρέσκια ή ανθότυρο
1 1/2 κουταλάκι ρίγανη
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
1 φλιτζάνι τσαγιού φύλλα μαϊντανού
Για το γαρνίρισμα:
ψιλοκομμένο μαϊντανό
μυζήθρα ξερή τριμμένη
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες, μέχρι να κρατάνε λίγο.
Τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με μια κουταλιά λάδι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Χτυπάμε σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
Αν το μείγμα που θα προκύψει είναι πολύ πηχτό το αραιώνουμε με λίγο γάλα.
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες ρίχνοντας από πάνω τη σάλτσα, τη ξερή μυζήθρα τριμμένη και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.