Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
4 κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα
4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα σε κυβάκια κομμένη
1 συσκευασία ξινομυζήθρα περίπου 300 γρ.
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και βάζουμε τη σφολιάτα επάνω, την τρυπάμε με το πιρούνι και την ψήνουμε στους 200ο περίπου 10 λεπτά.
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να μαραθούν για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσουν τα κρεμμύδια.
Στρώνουμε τα κρεμμύδια πάνω στη σφολιάτα, βάζουμε πιπέρι και τέλος θρυμματίζουμε την ξινομυζήθρα.
Ψήνουμε στους 180ο μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια της τάρτας.