Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου ανοιγμένα στη μέση αλλά όχι χωρισμένα και ελαφρά χτυπημένα ή ολόκληρα τα στήθη κοτόπουλου χτυπημένα ελαφρά.
2 κ.σ. αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο καλά
1 φέτα του τοστ χωρίς την κόρα, θρυμματισμένη
2 κ.σ. γεμάτες κεφαλοτύρι
4-5 κ.σ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
½ κούπα ζωμό κοτόπουλου ή μισή κούπα νερό που έχουμε διαλύσει μισό κύβο κοτόπουλου
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε το τυρί με την ψίχα.
Έχουμε έτοιμα τα υλικά για το πανάρισμα: αλεύρι , αυγό και μείγμα τυριού.
Παίρνουμε το κοτόπουλο και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα τυριού.
Το πατάμε καλά με τις παλάμες μας για να κολλήσει η ψίχα. Το αφήνουμε κανένα μισάωρο στην κατάψυξη ή το ψυγείο, αν έχουμε χρόνο.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι και βάζουμε τα παναρισμένα κοτόπουλα να τηγανιστούν σε μέτρια θερμοκρασία.
Τα αναποδογυρίζουμε κατά διαστήματα να ψηθούν ομοιόμορφα.
Βγάζουμε από το τηγάνι τα φιλέτα και στο λάδι αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγο σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ζωμό.
Στο τέλος το βούτυρο να δέσει ωραία η σάλτσα μας, καθώς και το μαϊντανό.
Αφήνουμε λίγο να δέσει η σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Περιχύνουμε τα κοτόπουλα μας.