Follow us

Βίδες με Ανθότυρο

Η συνταγή για βίδες με ανθότυρο.

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

1 πακέτο βίδες ή άλλο μικρό ζυμαρικό

1 κονκασέ ή 2 φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες

1 φλ. τσ. χυμό ντομάτας

400 γραμμάρια ανθότυρο

μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

τριμμένη γραβιέρα

λίγο λάδι

σκόρδο

βασιλικός

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά στον ελάχιστο προτεινόμενο χρόνο.

Τα τοποθετούμε σε πυρέξ χωρίς να τα κάψουμε με λάδι.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι, τις ντομάτες και το χυμό να πάρουν όλα μαζί μια βράση, προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το βασιλικό, λίγο κρεμμύδι (αν θέλουμε).

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5-10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα το ανθότυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει όλο μια ενιαία σάλτσα.

Το ρίχνουμε στο πυρέξ με τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα. Από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.

Τοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για ένα τέταρτο στους 190 βαθμούς.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.