Υλικά
1 μέτριο λάχανο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
1 ματσάκι σέλινο
3 κολοκυθάκια
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
50 γρ. μπέικον κομμένο
2 κουταλιές λάδι
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
βασιλικό ψιλοκομμένο
75 γρ. ρύζι ή κάποιο ζυμαρικό της αρεσκείας μας.
2 κ.σ. τυρί τριμμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Κόβουμε το λάχανο και τ’ άλλα λαχανικά, καθώς και το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, βάζουμε το κρεμμύδι, το μπέικον, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το νερό κι αφού βράσει, βάζουμε το λάχανο, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το βασιλικό και το ρύζι ή το ζυμαρικό.
Σιγοβράζουμε το φαγητό για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε το μαϊντανό, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε τη σούπα, πασπαλίζοντας με τυρί.