Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι (1 κιλό περίπου)
1 μέτριο κρεμμύδι
1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
λίγο λάδι
σάλτσα ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λάδι το οποίο πρέπει να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας και λίγο παραπάνω (χρησιμοποιούμε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο).
Ρίχνουμε το κουνουπίδι και το τσιγαρίζουμε και αυτό για λίγο μαζί με το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για πολύ λίγο.
Ρίχνουμε σάλτσα τόση ώστε το φαγητό μας να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα.
Σκεπάζουμε τελείως την κατσαρόλα με το καπάκι για να κατεβάσουν τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε τα ζουμιά τους και να ψηθεί το φαγητό με αυτά. Δεν ρίχνουμε καθόλου νερό.
Μόλις δούμε ότι τα υλικά έχουν αποβάλει τα υγρά τους και το φαγητό καλύπτεται από αυτά μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα για να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του, και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να σιγοψηθεί το φαγητό.