Υλικά
6 κρεμμύδια, σε φέτες
1 /2 κούπα ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο, σε μερίδες, 2 καρότα
1/2 κούπα σταφίδες
2 ξύλα κανέλα
20 κόκκους πιπέρι
1/4 κούπας για πιλάφι ρύζι, 1/2 κούπας ζωμός κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αχνίστε τα κρεμμύδια και στραγγίστε τα καλά.
Σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο λάδι να ροδίσουν ολόγυρα κι αφαιρέστε τα με τρυπητή κουτάλα.
Προσθέστε στο λάδι το κρεμμύδι, τα καροτάκια κομμένα σε ροδέλες κι ανακατέψτε επάνω στη φωτιά 5’, ώσπου να μελώσει.
Προσθέστε τις σταφίδες, την κανέλα, αλάτι, τους κόκκους πιπέρι και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σκεπάστε και σιγοβράστε 30’.
Αφαιρέστε την κανέλα.
Προσθέστε το ρύζι και το ζωμό κότας και συνεχίστε να σιγοβράζετε το φαγητό 20’ ακόμη, ώσπου να φουσκώσει το ρύζι.
Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετέ το φαγητό ζεστό.