Υλικά
1 κόκορας ολόκληρος κομμένος σε μερίδες
1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι λιωμένο
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού
1/2 κιλό φέτα τριμμένη στο χέρι
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
Εκτέλεση
Tηγανίζετε καλά μέσα σε μια κατσαρόλα τον κόκορα μαζί με το κρεμμύδι.
Σβήνετε με το κρασί, αλατίζετε, πιπερώνετε και προσθέτετε τη ρίγανη.
Aφήνετε να μαγειρευτεί καλά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Αν χρειαστεί προσθέστε νερό.
Σβήνετε με το λεμόνι και κλείνετε το μάτι της κουζίνας.
Όταν ο κόκορας γίνει χλιαρός τότε ρίχνετε μέσα τη φέτα και ανάβετε το μάτι για 6 λεπτά.
Aνακατεύετε και είναι έτοιμος.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες τηγανητές άφθονες και ξεροψημένες.