Υλικά
1 κιλό κυδώνια
½ κουταλιά της σούπας πάπρικα καυτερή
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
100 ml ελαιόλαδο
150 ml λευκό γλυκό κρασί
200 ml ζωμός λαχανικών
500 γρ. σπαγγέτι
αλάτι – φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, την πάπρικα και μία κουταλιά βούτυρο.
Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το σκόρδο και μία κουταλιά μαϊντανό.
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια, τα οποία έχουμε πλύνει πολύ καλά, για να φύγει η άμμος.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε 3-4 λεπτά ώστε να ανοίξουν (πετάμε όσα δεν ανοίξουν).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, κρατώντας τα 2 λεπτά πριν από τον αναφερόμενο στη συσκευασία χρόνο βρασμού.
Σουρώνουμε και ρίχνουμε τα σπαγγέτι μέσα στο τηγάνι με τα κυδώνια μαζί με λίγο ζωμό λαχανικών.
Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμα βούτυρο και μαϊντανό.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.