Υλικά
1/2 κ. κιμάς χοιρινός
1/2 κ. λουκάνικα πικάντικα φρέσκα
1/2 κ.γ. αλάτι ημίχονδρο
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο κονιορτοποιημένη
1½ κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
2 κ.γ. μέλι
1 μεγάλο κρεμμύδι (σε ροδέλες)
150 γρ. πεκορίνο σε λεπτές φέτες
Μουστάρδα, μαγιονέζα, κέτσαπ (προαιρετικά)
Πίκλες σε φετούλες (προαιρετικά)
Ψωμάκια του χάμπουργκερ
Εκτέλεση
Βάζουμε στη φωτιά την γκριλιέρα να κάψει ή ανάβουμε το BBQ.
Αφαιρούμε τον υμένα από τα λουκάνικα και ρίχνουμε σε μπολ το εσωτερικό τους μαζί με τον κιμά, το αλάτι, το σκόρδο, την πάπρικα και το κύμινο.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και σχηματίζουμε 6-8 επίπεδα μπιφτέκια (να μη φουσκώνουν στη μέση). Τα φυλάμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το ξίδι με το μέλι και το λάδι. Με το μείγμα αλείφουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού (και από τις δύο πλευρές) και τις αλατίζουμε. Τις ψήνουμε στην γκριλιέρα (ή στο BBQ) μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα (αν αρπάξουν στις άκρες, ακόμη καλύτερα).
Βάζουμε τα μπιφτέκια για ψήσιμο. Τα ψήνουμε μέχρι το εσωτερικό τους να πάρει ένα αχνό ροζ χρώμα (3-6 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους). Ένα λεπτό προτού τα βγάλουμε απλώνουμε επάνω τους τις φέτες του τυριού για να λιώσουν.
Κόβουμε τα ψωμάκια και ψήνουμε το εσωτερικό τους.
Συνθέτουμε τα μπέργκερ προσθέτοντας την/τις σος που προτιμάμε.