Υλικά
2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μέτριο κολοκυθάκι τριμμένο
1 ματσάκι άνηθος
δυόσμος
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι ταχίνι
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
αμπελόφυλλα
χυμός από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Εκτέλεση
Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το μείγμα της γέμισης ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά, τα κρεμμύδια, το κολοκυθάκι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το ρύζι, τη ντομάτα και το αλατοπίπερο.
Τυλίγουμε τη γέμιση με τα αμπελόφυλλα και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Διαλύουμε το ταχίνι με το ζεστό νερό και περιχύνουμε τα γιαπράκια.
Τα σκεπάζουμε προσεκτικά με ένα πιάτο (μέσα στην κατσαρόλα) και τα αφήνουμε να βράσουν.
Δέκα περίπου λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, βγάζουμε το πιάτο και προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.