Follow us

Πιροσκί με Πατάτα

Πώς θα φτιάξετε πιροσκί με πατάτα.

ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

Υλικά

2 φακελάκια ξερή μαγιά

μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

λίγη ζάχαρη

3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

1 1/2 κιλό πατάτες

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα

μισό ματσάκι άνηθο

3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το νερό με τη μαγιά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σε λεκάνη ή μπολ, αρκετά μεγάλο ώστε να ζυμώνουμε άνετα, ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.

Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς.

Ζυµώνουμε καλά µέχρι να αποκτήσουμε µια ελαστική ζύµη που να ξεκολλά από τα τοιχώµατα.

Τη σκεπάζουμε µε καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (θέλει 1 με 1 ½ ώρα αναμονή).

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με πιρούνι ή με τη μηχανή του πουρέ.

Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, λίγο πιπέρι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.

Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και ξαναζυμώνουμε για λίγο τη ζύμη.

Τη χωρίζουμε σε 30 περίπου µέρη και φτιάχνουμε αντίστοιχα μπαλάκια.

Ανοίγουμε κάθε µπαλάκι με τον πλάστη σε μικρό δίσκο.

Βάζουμε σε κάθε δίσκο 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε σε κύλινδρο.

Πιέζουμε απαλά με τα δάχτυλα την άκρη να κολλήσει η ζύμη.

Ξανασκεπάζουμε τα πιροσκί µε την πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι 20 λεπτά να ξεκουραστούν.

Ζεσταίνουμε το λάδι και όταν έχει κάψει αρκετά τηγανίζουμε τα πιροσκί μας μέχρι η ζύμη να πάρει ωραίο χρώμα.

Τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα µε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε, αφού στραγγίσουν καλά.

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.