Υλικά
1/2 κ. μανιτάρια
3 πράσινα κρεμμυδάκια
200 γρ. σπανάκι
200 γρ. μαρούλι
1/2 ματσ. άνηθο
Για το ταχινολέμονο:
6 κρεμμύδια
2 κ.σ. ταχίνι
χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Για το ταχινολέμονο: Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα σιγοβράζουμε με ελάχιστο νερό (1 ποτήρι του καφέ).
Όταν μαλακώσουν και γίνουν διάφανα τα κατεβάζουμε από την φωτιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπλέντερ 2 κ.σ. ταχίνι.
Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και λίγο νερό. Τα χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψει το ταχίνι.
Προσθέτουμε τα βρασμένα κρεμμύδια στο μίγμα και πολτοποιούμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Για τη σούπα: Kόβουμε τα μανιτάρια.
Ψιλοκόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, το μαρούλι και τον άνηθο.
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό και τα αφήνουμε να βράσουν, περίπου 20 λεπτά.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε 5 κ.σ. ρύζι, για να βράσει και αυτό.
Όταν είναι έτοιμη η σούπα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, την αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και την "αυγοκόβουμε" με ταχινολέμονο.
Ενώ ρίχνουμε το ταχινολέμονο στη σούπα, ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην κόψει.