Υλικά
750 γρ. λαχανικά άσπρα (πατάτες, κουνουπίδι, σελινόριζα)
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 λίτρο καυτός ζωμός λαχανικών
½ φλιτζάνι κρασί
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά
πιπέρι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
Τα βράζουμε σε άφθονο ζεστό νερό για 10’ και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα βρασμένα λαχανικά για λίγο.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2’-3’.
Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, το κρασί, αλατοπίπερο και βράζουμε το φάγητο για 30’ περίπου σε σιγανή φωτιά.
Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτία και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Την πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τη ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Κατόπιν προσθέτουμε το ταχίνι και τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Ξαναβράζουμε τη σούπα σε σιγάνη φωτιά, όση ώρα χρειάζεται για να δέσει και την ανακατεύουμε.
Γαρνίρουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι.