Υλικά
10 αγκινάρες
6-8 μικρά ξερά κρεμμύδια
1 μάτσο άνηθο
3-4 καρότα
6-8 μικρές πατάτες
2-3 λεμόνια
2-3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις αγκινάρες αλλά δεν ρίχνουμε αλάτι. Κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού νερό.
Όταν βράσουν σε ένα μπολ χτυπάμε το ταχίνι με το λεμόνι.
Ρίχνουμε λίγο- λίγο ζωμό από τις αγκινάρες.
Όταν το ταχίνι αραιώσει το ρίχνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα.
Αφού πάρει μερικές βράσεις το κατεβάζουμε από τη φωτιά.