Υλικά
400 γρ. αρακά τρυφερό, καθαρισμένο
400 γρ. καρότα τρυφερά
2-3 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
1 φύλλο δάφνη
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
λίγη πάπρικα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα καρότα για 20’-25’ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
Βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα για 15’-20’ τον αρακά μαζί με τα φύλλα δυόσμου και τη δάφνη.
Τα στραγγίζουμε και αυτά και τα ρίχνουμε μαζί με τα καρότα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
Χτυπάμε το ταχίνι με τη σάλτσα ντομάτας και λίγη πάπρικα και περιχύνουμε τα ζεστά λαχανικά.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.