Υλικά
χωριάτικο φύλλο για πίτες, έτοιμο
400 γρ. αγκινάρες
3 καρότα ψιλοκομμένα
250 γρ. μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
ελαιόλαδο
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
λίγο μάραθο (προαιρετικά)
4 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις αγκινάρες και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κόβουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τις αγκινάρες, τα καρότα, τα μανιτάρια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το μάραθο.
Σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5’.
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί.
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο και απλώνουμε τη γέμιση.
Στρώνουμε το επόμενο φύλλο, χαράζουμε την πίτα μας και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30’.