Υλικά
5-6 μελιτζάνες μέτριες
7-8 κολοκυθάκια μέτρια
2-3 πατάτες
1-2 πιπεριές πράσινες
3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 μάτσο μαϊντανό
1 ποτήρι λάδι
πιπέρι
αλάτι
Για τα μπιφτέκια :
500-600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
8-10 κλωνάρια μαϊντανό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα ζαρζαβατικά σε χοντρά κομμάτια εκτός από τα κολοκύθια και τα βάζουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το πιπέρι, τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε.
Μετά τα απλώνουμε στο ταψί, τα πατάμε με τα χέρια μας να στρώσουν και βάζουμε από πάνω τα μπιφτέκια, το λάδι και λίγο νερό.
Ανάβουμε το φούρνο στους 2000 c και όταν πάρει βράση τον χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς.
Σε μιάμιση ώρα περίπου είναι έτοιμο.