Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1/4 φλ ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό τους.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από λίγο, βάζουμε και τις ντομάτες.
Βάζουμε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
Σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις ξαναπάρουν βράση, βάζουμε τη φέτα και λίγο από το νερό από τα μακαρόνια που κρατήσαμε.
Βάζουμε και πιπέρι και ανακατεύουμε. Τα προσθέτουμε στα μακαρόνια και σερβίρουμε αμέσως.