Υλικά
1/2 κιλό πένες
1/2 κούπα λάδι ή βούτυρο
6 κ.σ. αλεύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 λίτρο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες σε κυβάκια
1/2 κούπα ελιές
λίγο φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό
200 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο και λίγο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 με 2 λεπτά λιγότερο από το κανονικό.
Στραγγίζουμε και ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι και τα έχουμε να περιμένουν.
Σοτάρουμε στην κατσαρόλα στο λάδι ή βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια με την πιπεριά να σοταριστούν και αυτά 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το γάλα όλο μαζί, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα ζυμαρικά, τη ντομάτα και τις ελιές.
Βάζουμε το μισό μείγμα των τυριών, ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των ζυμαρικών (αν είναι πολύ πηχτό αραιώνουμε με γάλα ή λίγο ζεστό νερό).
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 5 περίπου λεπτά τα ζυμαρικά μας μέχρι να λιώσεις το τυρί.