Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
500 γρ. Φέτα χοντροκομμένη
300 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
½ ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
5 - 6 αβγά
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Βράζω τα σπαγγέτι για 3 - 4 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι γράφει η συσκευασία τους (γιατί θα βράσουν και στον φούρνο).
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζω τα σπαγγέτι, το λάδι, τα αβγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη φέτα, τα κίτρινα τυριά, πάπρικα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύω όλα μαζί.
Αλείφω με λίγο λάδι μια μεγάλη φόρμα του κέικ που ανοίγει και βάζω μέσα όλα τα υλικά.
Βάζω τη φόρμα στον φούρνο και ψήνω γύρω στα 18 - 20 λεπτά. Βγάζω από τον φούρνο, αφήνω λίγο την τούρτα να κρυώσει και ξεφορμάρω σε μια πιατέλα.
Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο.