Υλικά
1 πακέτο χυλοπίτες (500 γρ.)
200 γρ. σύγκλινο κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
1 πορτοκάλι
ξύσμα από το πορτοκάλι
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
φρέσκο θυμάρι
μάραθο ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τυρί τριμμένο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω στο λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 – 6 λεπτά.
Προσθέτω και το σύγκλινο, τσιγαρίζω για άλλα 8 - 4 λεπτά και σβήνω με το ούζο.
Προσθέτω τη σάρκα του πορτοκαλιού (την κάθε φέτα κομμένη σε 3 - 4 κομμάτια), αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και αφήνω να χυλώσει.
Βράζω τις χυλοπίτες, τις σουρώνω και τις ανακατεύω με το βούτυρο.
Βάζω τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα που έχω το σύγκλινο, αφήνω να πάρουν 1 - 2 βράσεις και σβήνω τη φωτιά.
Σερβίρω με ψιλοκομμένο μάραθο, ξύσμα πορτοκαλιού και τυρί τριμμένο.