Υλικά
1 κιλό μικρές πατάτες ολόκληρες
2 κ.γλ. γλυκάνισο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
1 φλιτζ. Τσαγιού μαγιονέζα
1 κ.σ. πάπρικα
3 κ.σ. άσπρο κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω στη φωτιά την κατσαρόλα με νερό και μια κουταλιά της σούπας αλάτι.
Μόλις πάρει βράση το νερό, βάζω τις πατάτες και τις αφήνω να βράσουν.
Αφού βράσουν, τις σουρώνω.
Τις βάζω σε μια πιατέλα και ρίχνω από πάνω το κρασί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε μια λεκάνη ανακατεύω τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τα κρεμμυδάκια και το γλυκάνισο. Τα ανακατεύω πολύ καλά και περιχύνω τις πατάτες.
Πάνω από τη σαλάτα βάζω την πάπρικα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip
Αυτή η σαλάτα είναι ωραία όταν οι πατάτες είναι ζεστές. Γι’ αυτό δεν τη βάζω στο ψυγείο, αλλά την ετοιμάζω λίγο πριν τη σερβίρω. Το γλυκάνισο της δίνει μια φίνα γεύση. Αν θέλω, αντικαθιστώ το κρασί με λίγο ξίδι.