Υλικά
500 γρ. βίδες
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
300 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
200 γρ. φέτα χοντροκομμένη
1 ποτήρι του νερού γάλα
6 - 7 ντομάτες χοντροκομμένες και ξεφλουδισμένες
½ ποτηράκι του κρασιού λάδι
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζω τις βίδες για 3 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι λέει η συσκευασία τους.
Τις σουρώνω και τις ανακατεύω με 2 κουταλιές λάδι, για να μην κολλήσουν.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζω το σπανάκι για ένα λεπτό και μετά το σουρώνω.
Το αφήνω στο σουρωτήρι να στραγγίξει πολύ καλά. Βάζω σε μια λεκάνη τα μακαρόνια, τα τυριά, το σπανάκι και το γάλα
και τα ανακατεύω.
Σκεπάζω με μια πετσέτα. Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτω την ντομάτα, μισό ποτηράκι του κρασιού νερό, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Τα ανακατεύω να ενωθούν όλα μεταξύ τους και αφήνω τη σάλτσα να δέσει (δεν πρέπει
να έχει καθόλου υγρά).
Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, σβήνω τη φωτιά και την αφήνω λίγο να κρυώσει.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170°C. Σε ένα ταψί απλώνω το μίγμα των ζυμαρικών και το περιχύνω με τη σάλτσα.
Τρίβω από πάνω φρέσκο πιπέρι και ψήνω για 15 - 20 λεπτά.
Τρώγεται ζεστό.