Υλικά
1 μαρούλι χοντροκομμένο
1 ματσάκι άγρια ρόκα
8 - 10 ραπανάκια
8 - 10 ντοματίνια
200 γρ. Γραβιέρα κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
200 γρ. Καρύδια χοντροκομμένα
2 ξινόμηλα κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του νερού λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω το μαρούλι, τη ρόκα, τα ραπανάκια κομμένα στα δύο (ή ολόκληρα αν είναι μικρά), τα ντοματάκια, τη γραβιέρα, τα ξινόμηλα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζω τη σαλάτα με μια μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
Χτυπάω στο σέικερ το λάδι και το λεμόνι.
Βγάζω τη σαλάτα από το ψυγείο, προσθέτω τα καρύδια και περιχύνω τη σαλάτα με το λαδολέμονο. Την ανακατεύω και σερβίρω.
Tip
Τα καρύδια τα βάζω πριν σερβίρω, γιατί αν μείνουν πολλή ώρα θα ταγκίσουν. Αντί για καρύδια μπορώ να βάλω φουντούκια.